3 d’octubre del 2009

DISCURS DEL PRIMER SECRETARI DE L’AGRUPACIÓ DEL PSC DE VILADECAVALLS EN L’ACTE OBERT A LA CIUTADANIA I LA PREMSA (8 maig 2.009)



Bona tarda benvolgudes i benvolguts veïnes i veïns de Viladecavalls, Primer Secretari de la Federació del PSC del Vallès Oest i alcalde de Terrassa Pere Navarro, companys i companyes representants del PSC de diferents poblacions de la comarca, representants dels mitjans de comunicació, amics i amigues.

Per a mi és una satisfacció poder presentar la nova Agrupació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Viladecavalls, que en assemblea acabem de constituir.

Nosaltres som un grup d’homes i dones progressistes que estimem Viladecavalls, que sempre ens hem sentit identificats amb el que representa el PSC, però que fins ara no hem volgut donar el pas de participar directament amb el projecte socialista al nostre poble per desacord amb els plantejaments i amb les persones i que el gestionaven anteriorment.

L’actual situació política a Viladecavalls ens ha motivat a donar aquest pas endavant per endegar un projecte nou. La nova Agrupació del PSC, amb la seva Comissió Executiva responsable de l’etapa que ara s’inicia, estem al marge de totes les trifulgues anteriors, tenim la il·lusió i les ganes de canviar la trajectòria política d’aquest poble, estem decidits a recuperar el Viladecavalls que la majoria desitgem, tranquil, agradable i saludable.

Els nostres veïns i veïnes no es mereixen les nefastes lluites polítiques, que ja duren massa temps, probablement provocades més per interessos personals que per la solució de les necessitats reals de les persones del nostre poble.

Ho aconseguirem amb un aire nou, regenerant la política del poble, les formes, les maneres, serem transparents, ho farem des de l’honestedat, però també escoltant a les persones i entitats de Viladecavalls, essent sensibles a les diferents formes de pensar i d’entendre les coses.

Els socialistes i les socialistes de Viladecavalls també en formem part i els problemes del poble ens afecten. El canvi que proposem l’haurem de treballar de valent, fent propostes realistes i positives, escoltant sempre la ciutadania. El nostre estil serà de consens, no de confrontació. De confrontació i de mal estil de govern a l’Ajuntament de Viladecavalls ja estem cansats.

El meu lideratge dins l’organització del PSC a Viladecavalls serà respectuós amb els principis i els acords del projecte global del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Estic molt orgullós d’haver rebut la confiança de l’Assemblea de l’Agrupació del PSC de Viladecavalls que avui acabem de constituir, i de poder encapçalar aquest equip de persones que formem la Comissió Executiva de l’Agrupació.

Us asseguro que no seré un primer secretari personalista. Estic convençut de que som un bon equip de gent d’esquerres il·lusionat, compromès amb la ciutadania i amb capacitat per desenvolupar les potencialitats de Viladecavalls.

Per a nosaltres, per sobre de les ambicions personals, fins i tot de les legítimes, està el projecte socialista que fixa els seus objectius en millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones i el millor futur per a Viladecavalls. Aquest és el compromís que signem avui.

Ara us vull presentar a la Comissió Executiva i demano que vinguin acompanyar-me a mida que els vagi nomenant:

A la primera secretaria m’acompanyarà com a
Vice-primera Secretària la Cristina Sánchez Aguado.

Secretària d’Organització i Finances: Dulce Fernández Parejo

Vocal d’Organització: Xavier Samper Martínez

Secretari de Política Municipal i primer Secretari de la JSC de Viladecavalls.: Manel Martínez Martí.

Secretari de Formació: Manuel Polo Rubio

Secretària de Polítiques Socials: Neus Grau García

Secretari de Dinamització i Participació: Santi Domínguez Fernández

Secretari de Comissions Sectorials: Pedro Ballesta Mata

Secretària d’Educació i Cultura: Cati Mesa Martín

Vocal d’Educació i Cultura: Isabel Ruiz Cabello

Secretari de Territori i Medi Ambient: Francesc Suárez Fernández

Secretari de Comerç i Desenvolupament local: José Hinojo Martínez

Ells membres d’aquesta Comissió Executiva som persones que representem a tots els sectors del poble i també als diferents barris i urbanitzacions. L’ordre en que els he anat presentant no vol dir res. Tots i totes tenen (Teniu)una feina important a realitzar, al igual que la resta de militants que formen part de la nova Agrupació del PSC de Viladecavalls. Tots i totes sereu imprescindibles.

Comencem un nou projecte polític amb empenta i amb decisió, un projecte que ha de ser obert i participatiu. Seguirem de prop la política municipal i tindrem pel davant una tasca dura i difícil, però molt il·lusionant.

Tot i que l’endeutament municipal és exagerat i desmesurat, i que el marge de maniobra per poder realitzar actuacions és petit, donarem a conèixer les nostres propostes, sempre positives, vetllant des d’una òptica progressista pel desenvolupament local equilibrat i respectuós amb el medi ambient, i per a la millora de les condicions de vida de la població de Viladecavalls.

Ens esforçarem per canviar la imatge negativa de l’actual govern municipal, donant la perspectiva del que podria ser un govern d’esquerres equilibrat i raonable a Viladecavalls. El nostre és un magnífic poble que no mereix el tracte que rep de l’actual consistori.

Estem convençuts de que es pot regenerar el clima polític al poble i aprofito per fer una crida a totes les persones progressistes que comparteixen el nostre projecte socialista, el del PSC a Viladecavalls, a que s’acostin a treballar amb nosaltres. a la seu de l’Agrupació que aviat tindrem al poble.

Al igual que l’Obama als EEUU, tots nosaltres els veïns i veïnes de Viladecavalls “YES WE CAN” “sí podem” si podem canviar les coses al poble, ¡un Viladecavalls millor! , és possible!.

Us agraïm molt sincerament la vostra presència en aquest acte, així com les mostres de suport i de confiança que ens heu expressat.

Moltes Gràcies.


Antonio Navarro Ramírez

Primer Secretari de l'Agrupació del PSC a Viladecavalls