31 d’octubre del 2010

Gent de poble

Una de les frases habituals en tertúlies varies es la de que els polítics cada cop están mes allunyats de la gent. Es cert, moltes vegades les polítiques van per un cantó i les necessitats, les demandes per un altre; moltes vegades es pot dir vers els polítics allò de “tot per el poble, però sense el poble”.

També es cert que la desafecció política creix directament proporcional a aquesta màxima i es llavors quan es produeix un gran problema: La democràcia que tant ens ha costat a tots aconseguir perd tot el sentit. Cada 4 anys es produeixen eleccions per renovar als nostres dirigents, però aquests comicis cada cop están més devaluats. L’abstenció i el vot en blanc creix i tothom en el moment ho veu com un signe clar de que les coses han de canviar, però mai canvien. Els regidors, els diputats, els dirigents, es fan forts amb la representació aconseguida i aviat s’obliden de tots aquells que han deixat de creure en el sistema, en el funcionament o simplement en els polítics.

No deixa de ser curiós que en el Món actual on el desenvolupament tecnològic ha apostat fort per la comunicació, el divorci entre població i classe política sigui cada cop més evident, precisament per la falta de comunicació.

Aquest fet es una de les grans preocupacions de l’executiva del PSC a Viladecavalls ( bé, de fet de tot el PSC, però també a Viladecavalls). No pot ser d’altre manera, nosaltres som gent del poble. Curiosament a la nostra executiva hi ha gent de totes les urbanitzacions i/o barris del municipi, de totes les edats i de diferents estatus socials. Hi ha alguns que viuen al poble des de fa alguns anys, altres de tota la vida. Alguns treballen en el municipi, uns altres tenen fills al Rosella, al Roc Blanc, a l’IES o a les guarderies, però tots som gent del poble, que ens estimem Viladecavalls i volem un present millor del que coneixem.

Així dons, tot i ser una petita representació de les diferents realitats de Viladecavalls, no volem ser els “representants” dels veïns sense escoltar la seva veu, la vostra veu. Volem fer un poble millor, però de la mà de tots vosaltres. Si toca i quan toqui ja debatirem a l’Ajuntament, ara toca debatir amb tots vosaltres, ara toca escoltar als autèntics representats de Viladecavalls, ens toca i volem escoltar-vos.

Es per això que us demanem la vostra ajuda. Les vostres critiques i les vostres aportacions ens ajudaran segur a construir el municipi que tots volem. Com ho podeu fer? No dubteu en parar-nos pel carrer i preguntar ( nosaltres també ho farem) o apropar-vos al local social del PSC, ( les portes són obertes per tothom) i ara també mitjançant les noves tecnologies, les xarxes socials.

Hem obert un compte de Facebook i un de Twitter per poder comunicar-nos millor i alhora escoltar-vos. Si ens afegiu als vostres contactes podreu estar a la última de les novetats del PSC a Viladecavalls, de les darreres notícies polítiques del poble i debatir en temps real amb nosaltres.

Els comptes són:

Facebook: PSC Viladecavalls

Twitter: @pscviladcavalls

T’hi esperem! Junts ho farem realitat


Manel Martínez

Secretaria de Política Municipal