16 de febrer del 2012

Reclamem a la Generalitat un calendari i cobrar el més aviat possible

El secretari de política municipal del PSC apel·la a la “responsabilitat i transparència” de la Generalitat perquè “els ajuntaments de Catalunya no som un proveïdor més”

El secretari de política municipal del PSC i President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha alertat des del Parlament de Catalunya que “estem fora del temps de descompte des de fa mesos pel que fa a la liquidació del deute de la Generalitat amb el món local”. “És la primera vegada que els ajuntaments ens trobem amb un tancament de pressupostos tan complex i difícil, amb romanents negatius i en alguns casos fins i tot amb dèficit”, ha alertat Bustos, i “reclamem a la Generalitat un calendari i cobrar el més aviat possible”.

Manuel Bustos ha insistit que “venim reclamant des de l’any passat el compliment de cadascú de nosaltres amb les nostres obligacions, i demanàvem a la Generalitat de Catalunya la liquidació dels seus deutes i el compliment dels seus convenis, però ja estem fora de temps”. “Si ara tenim aquestes dificultats de romanents negatius i dèficit, s’imaginen com tancarem el 2012?”, s’ha preguntat Bustos.

El secretari de política municipal del PSC ha apel·lat a la “responsabilitat i transparència” de la Generalitat, ja que “els ajuntaments de Catalunya no som un proveïdor més, sinó que som gestors de serveis que estem al costat de les persones per lleis que han emanat d’aquí, del Parlament”. “Nosaltres hem fet el que ens corresponia”, ha advertit Bustos.

Precisament avui s’ha presentat la moció del Grup Parlamentari Socialista que, en paraules de la seva portaveu adjunta, “vol obtenir la transparència que reclamem des de fa temps en relació a aquest tema”. “És una qüestió que preocupa a tot el país, donada la situació d’angoixa financera dels ajuntaments, i és necessari un calendari de tot el deute pendent de la Generalitat amb el món local, així com una garantia dels compromisos ja contrets amb els ajuntaments”, ha dit Bonet.