11 de desembre del 2009

Sense els Socialistes, CATALUNYA no avança

El dia 6 de desembre es va celebrar al congrés dels diputats el XXXI aniversari de la Constitució, no és que jo sigui un fanàtic “hooligan” de actes simbòlics i mes quan la meva postura política en aquells temps va ser apostar per la ruptura amb el règim dictatorial que tant va tardar en morir.
Després de 31 anys de democràcia els avanços costen molt encara i la lluita per la democràcia és una tasca que no sols li correspon als nostres representants, si la població no s'implica la democràcia només serà simbolisme pur.
Però hi ha un gest que per mi és rellevant destacar; l'absència a l’acte dels salvadors de pàtries, presidents de comunitats autònomes líders del PP. ¿Que hauria dit el PP si no haguessin assistit a l'acte, Montilla o Patxi López? a ningú li passa pel cap pensar que els Valencians o els Gallecs no estan d'acord amb la constitució perquè el seus representants no assisteixen a un acte simbòlic , coincidint curiosament amb l’altra extrem del arc polític .
Després de veure clarament que els ultra defensors d'una sola España determinada no s'assabenten , demostra que el franquisme encara te corda. En canvi hi ha qui dóna la cara i amb la seva presència i empenta confirmant que existeix Catalunya i el país Basc i Andalusia… i 40 milions de formes de sentir la llibertat. Fins i tot Pepe Montilla li va respondre (clar que calia ser-hi a Madrid) a l'etern company i aspirant a emperador Pepe Bono, li va haver-hi de recordar que Catalunya ja ha tingut el seu arbitro “ el Referèndum “ i que Catalunya va tenir i té el suport de tot el PSOE com no pot ser d'una altra manera d’un partit que va iniciar el procés de l’Estatut de Catalunya, d’un partit germà i federalista.
Hi ha qui diu (Ignacio Escolar) que com l'acte es va celebrar a les 12 del diumenge, que és l'hora dels bons catòlics, podria ser el motiu de tan magnes absències.
La presència del president de la Generalitat en el aniversari de la Constitució va ser la que li correspon com ciutadà del món, primer representant de Catalunya, defensor de la legalitat i la democràcia del nostre país.

Pedro Ballesta
Secretari de Sectorial
Agrupació del PSC a Viladecavalls.