11 de juny del 2011

Constitució del Nou Ajuntament de Viladecavalls

Avui s'ha realitzat la constitució del nou Ajuntament de Viladecavalls, després de les eleccions del 22 de maig del 2.011.


S'han nomenat 13 regidors pertanyents a 8 partits polítics que són:



CiU

- Cesca Berenguer i Priego

- Josep Faure i Pardo

- Jesus Porres i Coto

- María Dolors Salmerón i Davi



ICV-EUIA-E

- Carlos Rodríguez Herencia

- Teresa Pascual Berghaenel



UMdC

- Regina Parellada Canals

- Antonio Raso Antoni Raso Serrano



PVA

- Paco Vega Aragón



PSC-PM

- Antonio Navarro Ramírez



ERC

- Gloria Ullés i Ros



PP

- Antonio Milán Calderón



ARA-Reagrupament

- Josep Sort Serarols



Seguidament dos grups, CiU i ICV-EUIA-E han presentat sengles candidatures per a alcalde i la votació entre els regidors ha estat:

CiU, Cesca Berenguer, 6 vots (4CiU, 1 PVA i 1 PP)

ICV-EUIA-I, Carlos Rodríguez, 7 vots (2 ICV-EUIA-E, 2 UMdC, 1 PSC-PM, 1 ERC, 1 AV-R)



Per tant el nou Alcalde per a Viladecavalls és el Sr. Carlos Rodríguez, amb el suport de ICV-EUIA-E, UMdC, PSC, ERC i ARA-Reagrupament.



Després de la presa de possessió com a Alcalde, s'ha donat la paraula als diferents grups per expressar el seu vot en els quals uns defensaven el dret per ser la força més votada. Els que han votat pel nou Alcalde, han cedit el seu torn de paraula perquè ell comuniqués un acord polític de consens, el qual els cinc grups subscriuen i és el següent:



Acord polític de consens pel govern de Viladecavalls



Els partits ICV-EUiA, UmdC, PSC, ERC i Ara-Rcat acorden formar coalició i governar conjuntament aquest Ajuntament, avantposant a qualsevol consideració ideològica i personal l’interès del poble. Un poble que no només mereix, sinó que necessita amb urgència un canvi en les formes de fer política, estabilitzar les finances municipals i recuperar la confiança en els seus representants i les seves institucions.

Amb el nostre gest, avui, hem honorat la paraula “política”, tant malmesa darrerament. I conscients de la importància d’aquest moment, cadascun dels partits hem sabut renunciar a una part per aconseguir el tot. I deixar de costat les discrepàncies personals o ideològiques per donar pas a allò que realment ens uneix: l’estimació per un poble que ens ha vist néixer o ens ha acollit.

Avui, Viladecavalls tanca una llarga i fosca etapa de la seva història política que mai més ha de repetir-se. Avui, els veïns hem guanyat, i el Carles, la Regina, l’Antonio, la Glòria i el Josep, en nom de tots aquells a qui representem cridem amb una sola veu:



VISCA VILADECAVALLS



Viladecavalls, 11 de juny de 2011