28 de novembre del 2011

La política a Viladecavalls

L'Equip que Governa té l'obligació de governar per a tota la població, no per uns quants, Governar no és ser més que ningú, si no que és conèixer, comprendre i analitzar les possibles millores que tingui el municipi i gestionar-les d'una forma àgil i eficaç.


La tasca de l'Oposició és també, conèixer, comprendre i analitzar els problemes que tingui el municipi i fer que l'Equip de Govern, els conegui i solucioni ràpida i eficaçment, també el fiscalitzar la tasca del Govern de forma responsable.

L'obligació de tots dos equips és la de representar al municipi d'una forma honesta, transparent i respectuosa entre si, per aconseguir, entre tots dos, solucionar les necessitats que concerneixen al municipi i als seus ciutadans i ciutadanes.

El que és inadmissible és que es confongui la tasca de l'Oposició amb temes personals, estratègics o per la simple obsessió del desgast o el descrèdit, acusant a l'Equip de Govern del que sigui pel pur plaer de desqualificar a l'Equip actual i justificar així, uns interessos partidistes o personals.

Com no vull utilitzar les mateixes armes, solament voldria dir que governar és tenir la majoria de vots dels ciutadans, quan es va votar a l'Alcalde i quan es va constituir aquest Equip de Govern, teníem la majoria de vots dels ciutadans d'aquest Ple, fins que un Partit ens va deixar en minoria i va unir els seus esforços als de l'oposició perquè no era capaç d'entendre què significa la paraula “Consens”, alguna cosa que, pel que sembla, no s'entenen molt be en l'oposició, confonen consens amb Imposició. La Democràcia, tal com tots coneixem, és permetre que tothom pugui opinar i validar les majories i per a això es poden donar raons, sempre amb diàleg i no des de la imposició o la prepotència.

El poble no ha de permetre a l’oposició actuacions de nens i nenes en el pati d'escola, marxant-se de les reunions o no venint en bloc i després demanen diàleg i després ens volen donar lliçons sobre les formes des del descrèdit gratuït, això és el costat fosc de la política, felicitats, no han trigat a aprendre-ho.

El poble no ha de seguir per molt més temps amb les polítiques que s'han portat durant anys enrere, el descrèdit de la política, la política del amiguisme o la prepotència política. Només vull que la política canviï de rumb en aquest poble i per a això necessita de polítics, però honestos.

Si tant diuen que volen treballar per Viladecavalls, treballin però de forma constructiva, Viladecavalls ens ho agrairà.


Antonio Navarro